Thursday, 2 October 2014

Tragedi Oktober

Assalammualaikum uols  ^_^

Huhu...tajuk tak boleh blah kan..tapi sungguh la kociwa sebenarnya. Dalam keadaan ekonomi yang tak berapa nak ok..ada ada saja yang 'menambah'. Baju saja last year harga minyak naik..tahun ni naik lagi..parah!!!

Malas nak cakap pasal politik tapi bila melibatkan gov sure lah terlibatkan politik juga kan.
Jika diberi pilihan antara BRIM dan subsidi barang asas. AQ lebih suka tak dapat BRIM..rela sangat2 tak dapat pun. Dibandingkan dengan BRIM yang dibayar secara one off sebanyak RM450 dengan subsidi sebanyak 20 sen..terlalu besar jurangnya.

Kenaikan minyak sekaligus akan menyebabkan kenaikan pelbagai barang keperluan..huhu. T_T
Parah sungguh jadinya. Kita tengok saja la dua tiga hari ni..pasti harga barang akan naik. Berbelanja secara berhemah??? Agak kurang relevan kot jika keperluan lebih mahal dari pendapatan. Wujud pelbagai kemudahan konon untuk ringankan beban seperti Kedai 1Malaysia tapi harga lebih kurang sama saja.

Duk tunggu dorang kotakan janji nak seragamkan harga barang antara Semenanjung, Sabah dan Sarawak tapi sampai sekarang harga barang masih takak tu juga. Siapa yang pernah duduk Semenanjung, Sabah dan Sarawak pasti tahu perbezaan harga barang dan pasti tahu juga perbezaan gaji antara mereka yang duduk Semenanjung dan Sabah Sarawak. Elaun memang jauh berbeza. Tak nak cakap banyak..nanti terpaksa pula korang buat perhimpunan untuk AQ..hehe..adakah yang nak join??..ermmm..kekek berangan!.


20 Sen..!!!! Huh..kecil tapi besar!!
... T_T



Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment