Sunday, 19 October 2014

#mompreneur

Assalammualaikum...Selamat Malam

Lamanya nda update blog..too busy dengan benda2 yang nda pernah kita terfikirkan akan datang pada kita.. Usaha, doa dan tawakal sahaja yang kita mampu untuk menjauhkan perkara seperti itu terus berlaku.

Kali ini AQ nak share bagaimana AQ sebagai seorang surirumah sepenuh masa mampu menjana pendapatan hanya dari rumah sambil menguruskan suami dan anak2. Bukan tak nak bekerja dengan company or sapa2 tapi AQ lebih utamakan suami dan anak2 dan semua isteri mengimpikan benda yang sama. Menguruskan suami, menjaga dan melihat anak2 membesar depan mata.

Dengan latihan dan tunjuk ajar online, segalanya mudah...dan AQ cukup bertuah mempunyai Upline Seperti Kak Delia Zie Samad. Dia juga seorang surirumah tapi mampu berjaya dan baru2 ni dia berjaya memiliki sebuah kereta idamannya. Alhamdulillah..tahniah kak!.

Idamkan sesuatu yang besar dan korang akan memperolehi sesuatu yang besar juga. Jangan idamkan suatu yang kecil kerana ia akan mengecilkan usaha korang. Sentiasa positif dalam segala hal walaupun berlaku sesuatu yang membuatkan kita sedih dan kecewa. Ingat janji Allah, setiap kesedihan dan kesusahan itu telah disediakan kegembiraan dan kesenangan berlipatganda dari apa yang kita inginkan..

Syaratnya sangat mudah, tahu bagaimana menggunakan aplikasi online seperti Facebook, Instagram, Twitter atau apa saja laman sosial..korang mampu menjana pendapatan korang sendiri walau dengan jendela yang tertutup. Biar orang kata kita seperti katak dibawah tempurung...biarkan kerana realiti kehidupan zaman ini semuanya dihujung jari saja. Klik saja apa yang korang ingin tahu pasti korang akan memperolehinya. Maknanya..tiada lagi istilah dibawah tempurung kerana istilah itu sudah lapuk ditinggalkan zaman.

Dengan produk yang sangat laris dipasaran, memang sangat banyak saingan...jangan takut dengan saingan kerana saingan dan kegagalan itulah yang akan mematangkan kita dan dari situlah usaha yang lebih jitu akan wujud...bayangkan dan lihatlah kemanisan atas setiap kepayahan yang korang lalui. Ianya pasti lebih indah dan manis.

Sapa nak join AQneey?...Jom kita mulakan perniagaan dari rumah..
Boleh hubungi
AQneey @ Enie di
- 017 8606362 (Whatsapp dan Telegram)
- Enie Runzee (Personal & Page)
- Enie_Runzee (Twitter)
- Enierunzee (Instagram)

Jangan malu dan segan untuk berjaya kerana AQ juga memulakan dengan sedikit kesukaran.
Good Luck!!Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>

1 comment: