Thursday, 4 September 2014

Nak Rumah Cantik

Assalammualaikum..Hai.. >___<

Semua orang nak rumah sentiasa cantik..kan..kan..kan..!!! termasuk AQ.
Bila tengok rumah yang tampak kosong..rasa nak hias bermacam2..nak letak itu ..nak letak ini..tapi bila fikir tak duduk lama rumah ni..buat sikit saja sebab nak cat pun tak boleh..ada saja halangannya..

Huhu..kan kitaorang duduk kuarters..so tahan hati saja lah nak buat apa pun..Terpaksa tunggu rumah sendiri ada barulah kita curahkan bakat yang terpendam ni..cheeeeewa..bakat terpendam konon..
Nak hias rumah duduk sekarang ni..nak paku dinding pun tak boleh..dinding asbestos..ketuk saja dah pecah..just main lekat2 saja yang boleh..tapi ada juga hiasannya..

Jom kita tengok2 beberapa idea yang saya dapat dari internet..Kredit To Woohome

Guna tape saja..dah ada idea ni tapi tak buat lagi..
Printer pula buat hal nak print gambar

Butterflies dah gunting tapi tak lekat lagi huhu

Sapa ada roater tu ble try..

Nsak buat yang ni..botol dah banyak dah.. >__<
Ada buat tapi AQ letak kasut sebab rak dah tak muat..haha

Semua mudah saja kan..jom kita buat ramai..jimat duit..boleh buat dengan anak2..kan..kan..kan..!!!

Nak lebih idea..boleh google saja..heheh tak pun boleh klik Woohome kat atas tu. 
Sapa ada idea nak buat DIY tu..tag AQ tau..boleh try tapi jangan lah DIY mahal2..refer yang recycle sebab AQ ni hantu nak kumpul bagai barang terbuang.

Tin susu dan sardin berlambak kat dapur..
Kotak bertingkat tepi dinding.
Botol banyak giler..lebih separuh dah buang.
Bekas makanan dah jadi tabung bagai...heww..heww..

Nanti AQ snap ya..kita share..

Ok..baii..

Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment