Thursday, 4 September 2014

Kenapa AQ Menaip???

Assalammualaikum...Peepss

Sebenarnya agak lama juga AQ menulis tapi URL dan title selalu saja bertukar. AQ jenis yang cepat saja boring. Dulu layan wordpress..wokey juga..seronok yang buat banyak page..tapi entah la  kenapa...minat kat situ lenyap begitu saja. 

Dengan blogger ni pun entah URL yang keberapa...banyak giler youuu...!!
Paling AQ suka dengan blogger ni sebab boleh tukar template dengan layout.. Suka saja mau godek2 nak bagi cantik muka blog ni..tu pasal sekejap2 muka dia lain2. Sekejap  hitam..pink..then kelabu pula. Sah kengkawan yang datang sini sure naik pelik sebab asyik tukar rupa saja.

Kenapa AQ menaip??
Sebenar dengan menaip..ia boleh hilangkan stress. Dulu tulis diari offline..hehe..buku arrr
Sekarang layan blog pula..tapi tak ada la nak mengadu domba macam tulis buka diari tu...kalau tulis tu...sure tangkap leleh saja..Lagipun hubby kata..bagaimana kalau ada orang baca???
Ermmm..betul juga..walaupun benda tu secreto orang kata tapi sebenarnya lagi orang nak baca..secreto tuuuu..!!.betul tak.?

So sekarang AQ melalut dalam blog ni..tak kisah kalau tiada orang datang baca sebab this is my Personal Blog. BUT..everything kena 'atas landasan' tak boleh terbabas..kalau ada terbabas sikit..minta maaf banyak2 ya.

Menulis perlu fikirkan banyak pihak even this is Mine yang berstatus PUBLIC..payahkan?? nevermine..kenapa AQ kata begitu..sebab walaupun ada mereka2 yang tidak atau kurang bersetuju dengan kita tapi ada mereka yang lain memerlukan atau merasai apa yang kita luahkan. Mungkin bagi kita..apa yang kita tulis hanya luahan perasaan atau suka2 tapi sapa tahu ia dapat membantu...betul tak?

The truth is..AQ sangat sukakan komputer..buku dan art creative. Dengan komputer..macam2 kita boleh dapat..cuma betul auta saja bezanya..so kena cari buku juga. Buku pun entah betul tak betul..malah Al Quran pun kena berhati2 kalau nak beli sekarang ni sebab dah ada yang tambah dan ubah. Menakutkan!!
AQ suka buat art creative dari bahan terbuang..kotak..tin..bekas makanan..macam2 boleh buat...tabung..bekas pensil..hiasan. Kita dapat rasa satu kepuasan bila dapat buat sesuatu.

Di masa lapang atau dikala idea datang mencurah fight waterfall..AQ suka tulis novel or cerpen. Dah banyak berlambak dalam lappy ni..ada yang dah siap..separuh siap...ada yang cuma tajuk saja. Novel..AQ ada tulis satu saja. Tak reti nak siap2..bila baca semula..ada lagi idea yang datang...sudahnya...entah bila nak siap???

Banyak benda AQ nak tulis but kena tulis on the spot sebab idea just datang sekali..dan tak mahu ada orang kacau...kalau terganggu..alamatnya..stop macam tu saja la...payahkan..

Okey la..panjang dah ni..nanti boring pula.

ok baiiii..
Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment