Friday, 5 September 2014

Cerita Blogwalking

Assalammualaikum Uoalss


Blogwalking.....Satu cara nak tambahkan traffic ke blog kita..sambil2 tu dapat kenal ramai blogger yang jadi typer tegar di Blogger. AQ pun kadang2 blogwalking juga..baca blog kawan2 yang sudi singgah ke muka blog buruk ni.. Kadang2 AQ klik rambang mana2 nama kat CBOX or SHOUTMIX kengkawan. So dapat la juga kawan2 yang sudi berkawan dengan AQ..
                                                              Whoaaahooo....banyaknya 'kawan'


Kenapa AQ jarang BLOGWALKING??

1- Line Tenet Slow
     Memandangkan AQ just tumpang Wifi..so memang tak laju la kan..Bukan kedekut tapi dah ada kemudahan tu..AQ guna saja la walaunpun slow kadang laju. Bukan keperluan memaksa..just untuk masa senggang dan buat kerja sikit.

2- Lappy AntiVirus Tegar
    Lappy ni punya la antivirus sangat..sampai ada page blog yang dia tak nak masuk pun..grrrrr!!!
Tengok tajuk entri kengkawan yang cun-melecun..xcited nak baca yooo...bila klik..g.r.r.r.r.r tak boleh baca pula...sebab nampak muka putih saja..geram dooo..nak buka antivirusnya...sayang lappy weiii..ni pun pernah dah sekali..kena attacked virus sampai padam gara2 anak2 gadis layan game cooking. Melayang beratus juga nak letak antivirus dan format serta reinstalled semula. Sayang duit tau..membazir!!!

3- Page Blog Lambat Loading
  Ada blog yang lambat sangat nak loading page..ditambah lagi dengan tenet yang slow..bertambah2 'lidut'nya..last2..AQ blah. Selalunya masalah loading disebabkan terlalu banyak gadget dan entri di muka depan.
    Ada banyak cara nak ringankan blog...guna tabbler dan accordian tab nak gabungkan gadget ataupun guna scroll mana2 gadget yang panjang gila seperti archive or bloglist..buat jadi pendek. Too much picture pun buat blog berat juga..tapi that your blog.so terpulang la kan.

4- Terlalu Banyak Iklan
    Syok2 da semangat nak baca...keluar pula iklan yang menyemak dan mengganggu pembacaan. 'Pok' orang klik la tu kan..geram dooo. malas da nak baca...baik blah!!
 
5- If You Not A Robot
    Bila nak tinggalkan komen atau jejak..keluar pula menatang ni..huhu..of coz la i bukan robot tau..Malas la nak isi2 bendahalah tu..kan elok just enter saja..Senang dan cepat serta pantas..awww!!

6- When I Too Busy
    Whooaaa!!! of coz la AQ tak dapat nak blogwalking..busy dengan baby Karl yang super manja ni dengan anak2 gadis yang banyak akal tu..then kerja rumah dan biz lagi...mujur menangguh study..kalau tidak..sure super duper busy with assignment pula.

Sooo..AQ nak mintak maaf manyak2 kepada blogger2 yang tak sempat nak blogwalking tu ya..but..kita akan sampai juga...

Baiii


Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment