Thursday, 18 September 2014

1st Liebster Award By Ana


Assalammualaikum Bloggies Tegar!!

Hari ini excited sikit bila check shout box.. 'Tagged'..oit tag apa pula.??? 
WhOAAAAAhOaaaaa!!


I got an Award from Ana yang cute.
Thanks Ana..Kamsahamnida!! (betul ke Korean Language tu??..hehe..bantai)

De Rules For My Liedsters

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the 11 questions asked
  • Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential
  • Create 11 of your own questions for them to answer
  • Notify your Nominee

Then...This my answer!!

1. Nama panggilan apa. Umur berapa? Asal kat mana?
Orang panggil Aqneey isssssss....Enie! Aqneey tu URL blog mean 'Aku ni"
Tahun depan dah masuk 3 series..so this year i'm 29 years old..huhu old!!
Orang Sabah mariii...huk huk huk!

2. Kalau korang berkebolehan untuk melukis, apa perkara yang paling korang nak lukis.
Aqneey memang minat dengan art but tak reti nak melukis..huhu. Jika diberikan anugerah tu..apa yang paling Aqneey nak lukis adalah muka Ahli Keluarga Kecil dan Besar Aqneey coz they're my precious treasure.

3. Bila sakit hati, apa yang akan korang buat?
Bila sakit hati...wahahaha...Aqneey suka membebel sorang-sorang kat dapur sambil kemas barang dapur. Buat tak tahu saja kalau kerja kat dapur ada bunyi tong tong katang katang!

4. Bagaimana penampilan korang bila keluar dari rumah. Contoh hangout dengan family or friends.
I'm a very simple person..so tiada la dress up sangat..tak pernah melaram pun sepanjang hidup kecuali time kawen dulu..ekekek Cukup dengan tshirt, jeans or skirt, tudung, kasut dan sling bag..make up?..just 'The Base'..Krim Fair & Lovely, eyeliner dan balm..and of course Perfume.

5. Selalunya bila hujan, korang akan buat apa?
Time hujan..hohoho...syiokkkk oooo!!! Jom mandi hujan..onggg kkerikk kkerikk!! kekekeke
Selain itu..thats time for a cup of hot chocolate or a hot Latte.

6. Nombor kegemaran korang? Sebab kenapa suka nombor tu?
Nombor 7..kenapa? sebab since sekolah rendah..apa jenis sukan pun musti dapat no 7 sampai dah serasi dan jadik couple until nowaday.

7. Bayangkan. Apa tindakan korang bila nampak di depan mata, pasangan anda sedang curang.
Whoahoaa...soalan cepu serbuk timah kew?.. I think Aqneey tak serang macam dalam drama tu..but..jom cari boyfriend baru...biar dia rasa apa kita rasa..huahahahaha!

8. Sejak umur berapa korang ada telefon bimbit sendiri.
Since umur 20 rasanya..huhu...

9. Apabila korang sedang bosan, apa yang korang akan buat?
Bila bosan...Aqneey layan muka lappy..tak boring sebab dapat banyak maklumat...or reading novel..or layan korean drama..or make something with my sewing machine..ermm iye ker??..ini in case bila anak-anak dah tidur.

10. Apa benda yang paling korang ketagih dalam kehidupan seharian. Anything?
Cokolattttttt....itu pasal badan kalah anak badak..ekekek

11. Dalam hubungan persahabatan, apa yang paling penting?
Trust..that the first priority!!!!



Liebster Award By Aqneey
Questions To My Liebsters
1. Korang rasa korang comel, cantik, or apa-apa yang korang fikir?..hehe..jangan malu untuk puji diri sendiri.
2. Apa rancangan tv fevret korang?..tak kisah la apa pun..who care..that your fevret.
3. Sapa dah kawen?..angkat dua tangan dan kaki. Yang bertunang..angkat satu kaki. Yang tengah naik kapel tu..angkat tangan sampai ketiak..dan yang single mingle available tu..just sengih bagi nampak gigi geraham yooo!..kikikiki (P/s: Oit..jangan kerut dahi baca soalan ni)
4. Selepas makan sebiji gula-gula di kawasan yang tiada tong sampah..apa korang buat?
5. Jika seseorang beri satu botol kosong kat korang..apa perkara pertama yang korang terfikir?
6. Apa jenis barang perhiasan yang paling korang sayang..why?
7. Semasa menaip kat keyboard..korang tengok keyboard tak? (Soalan sesat?..hehe)
8. Dalam entry korang...huruf apa yang paling banyak? ( Lagi soalan tak boleh blah! )
9. Kenapa korang buka akaun facebook?
10. Bab masak memasak..apa yang korang paling expert? (p/s : Pakcik makcik yang nak cari bakal menantu..boleh fokus soalan ni ya!!)
11. Can i be your Liebster friend?..(Dub dap dup dap!!!)

Whose My Liebsters
ssurianihyanaAisyahAzmanSaifhaqiemSuzanokAraCik YayaAzwanie HishamSara LiyanaInsan KecilbudakFiona

p/s : Jangan kerut or angkat kening sebelah ya!!



Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>

10 comments:

  1. Replies
    1. Sama2...jgn gelak dgn solan mengarut tu ya

      Delete
  2. hahaha .. lucu kak. but not bad ! Terimakasih sudi jawab ~

    *betul la .. kamsahamnida. Jawapan ana, Chon maneyo (sama sama)..

    ReplyDelete
  3. macih noh tag.. nanti kamik jawap

    ReplyDelete
  4. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-kak-aqneey.html

    dah jawab kak :)

    ReplyDelete
  5. Hai

    terima kasih tag. Ani dah buat dah ada award ni ^^
    http://insan-kecil.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete