Monday, 18 August 2014

Sabar Dan Tabahlah Hati

Assalammuaulaikum
Hai

Wah..tengok tajuk macam feeling sedih kociwo saja kan..
Hihi..takda la kecewanya..just penat..lengguh dan a bit stress.
But its ok..everything gonna be an awesome!!! Yeahhh!!

Minggu lepas sungguh menguji kesabaran dan ketabahan sebagai seorang ibu..sungguh!!

Hari ahad dua minggu sudah..Kakak Kiki demam..Dia ni kalau demam memang jenis tak makan ubat.
Makan muntah...makan muntah..so last2 AQ tak bagi makan ubat langsung but mesti makan makanan even takda selera.
Sudahnya 'batapus' pagi petang siang malam. Memang ngantuk giler jooo.
Bila demam..sah la tak pergi sekolah..AQ just SMS saja cikgu dia beritahu dia tak dapat pergi dan surat AQ buat bila Kakak Kiki hadir so sekolah...

Lepas tu..Kak Long Kimi  pula sambung demam. Aduhai!!!
Berjangkit pula..Sabar Enie..you can do it!!!
Kak Long ok skit..nak juga makan ubat..so demam on off but tetap tak bagi dia pergi sekolah.
So..called sekolah bagitahu tak dapat datang dan surat beri bila dia hadir..tak dapat SMS cikgu dia coz dah tak mana perginya no HP cikgu..huhu
..Done!!
But..jumaat dapat surat amaran sebab tak hadir 3 hari..kak long start demam hari selesa petang..called sekolah hari rabu..dan ketidakhadiran dikira start hari rabu..oo my..!!
Macam2lah...!! layankan saja.
Buat surat tunjuk sebab..Done!!

Sabar wahai hati.

Kakak2nya dah ok...Allah!! adik kecik pula yang sambung legaci demam..huhu!!
Demam yang ni datang sekali dengan selesema.
Lagi parah..sebab Karl Ell nangis bila hidung tersumbat.
So..memang sungguh tak cukup tidur. Mana letak kepala..sure terlelap.
Cool for myself!!

Yang paling haru dalam seminggu tu..
Hubby Kursus Elektrik untuk Penyiasatan Kebakaran..Waarrgghhh!!!
Everything kena buat sendiri..alone!
Istighfar saja teman bibir dikala stress tahap gaban!!
even kadang2 meletus bila anak2 buat sepah yang buat kepala serabut semakin berkulut.
T__T
Allah....sungguh menguji kesabaran si ibu.

Alhamdulillah..hari ini demam adik Kar Ell dah surut sikit.
Dan sekali lagi,,hubby pergi selama seminggu untuk Audit Aset beberapa buah balai di Tawau, Sandakan hingga Semporna.
Sendiri lagi dengan anak2.

Inilah salah satu sebab kenapa AQ selalu bersyukur tidak diberikan rezeki bekerja diluar.
Sakit pening anak2 AQ yang handle sendiri. Everything AQ dapat lihat depan mata.
Alhamdulillah


Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment