Sunday, 31 August 2014

Bomba Jadi Bidan Terjun

Assalammualaikum
Hai..Selamat Malam

Hehe..tajuk kali ni tak boleh belah..agaknya dah basi pun..but just nak tulis dalam blog ni untuk kenang2an..
Baca tajuk..whoaahooo!!! Bomba jadi bidan terjun...!!..hehehe..

Kenapa pula AQ sibuk nak tulis mendehalah ni..Sebenarnya..hubby salah seorang yang terlibat dalam kejadian tersebut..pelik juga bila hubby suruh tengok dalam FB..ada tak citer bomba jadi bidan terjun??.. AQ cari ler...whoaahooo!!!.. Terus kenal belakang yang tengah bercekak tu.


Tuan Dunsten dan Hubby


27 Ogos 2014..Rabu..hubby pergi HQ di KK..setengah hari saja..siap saja hal kat sana..dorang balik..dorang?? Dorang tu..hubby..Tuan Janil, Tuan Dunsten dan Rahman.
On the way balik..dorang nampak sebuah Myvi berhenti tepi jalan dengan lampu kecemasan..Dorang berhenti nak tolong...rupanya sepasang suami isteri.. Baby dah tak sabar nak jumpa ibu ayah dia..so dia kuar sebelum sempat sampai kat hospital. Ayah dah panik sebab baby keluar kat dalam kereta..Si baby catat kisahnya sendiri..hehe

AQ tak nak cerita panjang sebab takut tersalah cerita pula kan..so korang tengok sajalah gambar ni ya. ada kat FB bomba juga.


Tuan Dunsten, OC Papar sedang buat panggilan untuk bantuan pihak hospital



Syukur..kebetulan sebuah ambulan lalu dan dengan bantuan mereka..wifey dibawa ke Hospital Likas untuk tindakan lanjut. 


Keesokan harinya keluar kat akhbar...Bangga dengan mereka yang sedia membantu sesiapa saja yang memerlukan pertolongan. Bukan hanya kerana tugas tapi kerana nilai kemanusiaan.

Syukur alhamdulillah..ibu dan baby selamat dan dalam keadaan sihat walafiat..semoga baby menjadi seorang anak yang menjadi kebanggaan ibu ayah dan masyarakat serta negara..amin.

Berita Dalam Akhbar...ada terbaca tak??..AQ pun tak terbaca..huhu!
Alaaa..kenapa citer tak panjang???..heheh..AQ tak nak citer banyak2 sebab kalau salah citer takut jadi konspirasi pula nanti..macam ada sebuah akhbar tu..mentang2 kejadian berlaku di KK..so bomba dari JBPM KK la konon yang terlibat...padahal pengawai dari balai lain..Wartawan sepatutnya peka dan selidik cerita dengan betul...kan..kan..kan.. 

OK Bai..


Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment