Thursday, 19 June 2014

Rambut Gugur

Assalammualaikum...
Hi...

Tengok dari tajuk sure dah tahu apa yang AQ nak mengarut kali ini. Setiap kali ada new baby...jiwa dah resah gelisah sebab 'Mahkota Wanita' pasti akan luruh. Sepanjang 29y riwayat AQ hanya 2 kali rambut AQ panjang cecah punggung..1st...time tingkatan 3 then this year..simpan rambut start last year so..maknanya dah 2y simpan rambut. Selalunya rambut AQ kemetot saja..paling2 panjang pun takat belakang aja.. Pebret AQ..rambut kametot takat bahu saja sebab senang nak sikat..tambah2 AQ ni jenis malas nak sikat rambut..hahaha..mesti korang terbayang rambut AQ kusut masai..bak lirik lagu Allahyarhamah Saloma..Mengerbang rambut macam dalam hutan.. No..No..No..rambut AQ ok ja walaupun tak sikat seminggu..just lerai dengan jari saja. Cewah..bongkak AQ sekejap..hew..hew.

AQ nak tunjuk rambut pun..tak boleh..AQ sayang hubby yooo. Bukannya baik sangat tapi sedang berusaha untuk jadi yang terbaik buat hubby.

Wokey..berbalik pada citer asal..bila baby start geleng2 kepala sebab gatal..sure rambut AQ dah start luruh..huhu..sodih yooo. Sebelum kawen memang ada problem rambut gugur..banyak brand syampo dah try..dari yang mahal sampai yang murah..dari set sampai yang single..semua dah try tapi tak berkesan..at last saya try syampoo ni.. 

AQ curi dari google image
Malas nak snap

Syampoo ni aje yang berkesan.rambut tak tercabut walaupun bersanggul dalam tudung..wokey saja. Walau tertarik kuat pun still gagah tak tercabut juga..thats why AQ kekal dengan syampoo jenama ni. Harga murah dah yang penting rambut tak luruh...tapi kini...

HUhu..lurut sikit pun berlember2 ikut jari..uwarrrggghh...rambut AQ...!!
Terpaksa tunggu hingga baby berjalan baru la rambut luruh ni stop..but berharap sangat ia tak berlarutan..seperti lepas bersalin anak kedua..rambut memang gugur teruk. Mana2 ceruk rumah mesti ada helaian rambut..paling banyak kat bilik mandi dan bilik tidur la. belahan rambut kat kepala dan nampak kulit dah..botak ditengah.. huhu..ada tak ibu2 yang mengalami macam ni.. Mujur AQ pakai tudung so tak nampak la tapi huhuu..sedih oooo bila tengok cermin..

Jawapannya terpaksa korbankan rambut yang kian tipis ni di Salon..Minggu ni misi akan dilaksanakan coz hubby balik on weekend..boleh jaga baby Karl Ell kat rumah...hihi..huhu..Style macamana agaknya yang sesuai ya...??

Kita tengok sajalah nanti apa kejadian...

Wokey..da 10.48pm..mata pun dah tak larat nak ngadap Lappy. Dari siang dok ngadap dia..konon nak renovate sampai cantik..tapi tetap tak cantik2..kekkeke..ini la jadinya bila yang buta blog nak jadi blogger..takpe kita kayuh perlahan2..nanti kita buka buku macamana nak buat blog bagi cantik. Tu la...semester 1 dah belajar bagaimana nak buat tapi tak lekat kat kepala..so..nanti kena godek buku semula..semangat yooo..keke

Olrite Uols..selamat malam!!

Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment