Thursday, 19 June 2014

Co @ Peneman

Assalammualaikum..
Hi..

1st..jangan tengok tajuk yang tak boleh pakai tu ya..hahhahaha
Since hubby pegi kursus for 2 weeks bermula isnin lalu terpaksa la saya bawa sekali Karl Ell ketika menghantar dan ambil kakak2nya pergi dan pulang dari sekolah. Menjadi peneman setia duduk dalam car seat disebelah pemandu..comel sangat..hahah..puji melambung..kekeeke..sapa lagi nak puji anak sendiri kan..


Always melting bila renung anak2..rasa sayang makin berlambak2 walaupun sebenarnya saya ni seorang ibu yang 'garang' giler2 tapi saya tak pukul anak tau. 

Abaikan lapis yg berkedut tu tau..hehe

Kesian sebenarnya nak bawa Karl ell hantar dan ambil kakak2nya sebab terpaksa angkat dia walaupun sedang nyenyak tidur. Sambung tidur dalam kereta..ermm..jangan harap budak debab ni nak tidur. Dia ni jenis tak suka tidur merata kecuali time berumur sebulan kebawah dulu. Sekarang dia dah perasan dah besar..Seboleh mana dia akan tahan ngantuk dia sampai pulang rumah tapi kalau pulang kampung..tewas juga...sebab apa?? ambil masa hampir 4 jam..larat dia nak tahan. Paling lama pun dia boleh tahan 2 jam je itu pun dah mengamuk sakan. Time menyusu pun siap melenting badan lagi..puting jangan cerita..siap tarik bagai. Walaupun belum ada gigi..sakit jugak. 

Cakap pasal gigit puting ni..umur baru 2m22day..dia dah gigit puting susu..gatal agaknya..mungkin nak tumbuh gigi dah kot..haha, nak tahu tak benarnya..gigi geraham kecil budak debab ni dah tumbuh sejak umur dia 1m lagi. Mujur gigi tepi bukan gigi kacip. Kalau tak memang nahas la puting dibuatnya. Kakak2nya tak pula reti nak menggigit bagai time tumbuh gigi dulu tapi si adik ni...aduhaii..sabar saja la.

Apa2 pun saya tetap sayang budak debab ni..sayang Karl Ell ketat2..dan kakak2nya juga.

Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment