Thursday, 27 October 2016

Korean Drama Lover


Aloha…wahahaha!!
Lamanya nda buka blog Kak Enie ni..bersawang bah.
Pakabar kamu? Sihat bah kan..Kak Enie pun sihat.
Ekk..Nuffnang Kak Enie Pun bersawang sudah kali arrr. Kekeke

..
Siapa peminat Korean Drama..??
Angkat tangan..kita ging!!
Trending sekarang Moon Lover Scarlets Heart Ryeo..
Fight with… Moonlight Drawn By Cloud dan Descendant Of The Sun.

Latest Drama..Dan macam best punya cerita!!
Memang buat kita ketawa ja..hak hak hak!!
1.. Go ho’s The Starry Night or Gogh The Starry Night.
2.. The Man Living In Our House.

That’s My Favourite, banyak lagi drama lain yg on airing.
Yang suka Romance lovey dovey, Thriller, Family  ..sure suka tengok..
1..  Jealousy Incarnate
2..  On The Way To The Airport
3..  Shopping King Louie
4.. Our Gab Soon
5.. The K2

..Opsss..banyak lagi sebenarnya..

Korang suka kumpul Drama or Movie..?
Meh Kak Enie Share Aplikasi paling Kak Enie suka.
Sebab Kak Enie boleh download or tengok secara online.,but better download la kan.
So setiap malam memang kak Enie akan download at least satu drama or movie.
Korang nak juga???
Macam ni rupanya

.. Nahhh Install dulu App ni ya..

DRAMANIA

Dramania (klik Sini)


*Reminder..This App could harm you handphone!! Download dari Google bukan market berdaftar so AntiVirus wajib kuat. Nanti ada pula handphone blackout.

Kalau nda dapat install..korang kena tick dulu Unknown Sources  di Security Setting.
Dah install tu..jangan lupa UnTick..takut nanti macam-macam virus pula mau masuk tingkap handphone korang. Hehe.

Oppss!!..Don’t forget to download MX Player .. App ni ada di Google Play..so selamat.

Kenapa kena download MX Player sebab best lerr kalau nak tengok drama tu…Automatic play..nda perlu buka satu-satu.
Leceh bah kalau terpaksa buka one by one..kan kan kan!!..so pegi download naa JJJ

..Kenapa Kak Enie suka Dramania…??
Sebab dia ada drama Jepun, Taiwan, Korea dan China.
So memang banyak sangat..Rasanya ada ribuan drama dan Movie.
Kalau Kak enie nak download..ambil masa cari drama or movie..tick sebagai favourite supaya senang kerja.
Untuk latest drama..sila taruh dalam favourite juga supaya uols dapat info update dalam notification handphone korang.

Dapat Notification Macam ni
..
ERmmm..kalau download guna handphone..mesti kena guna banyak kouta..
Sah..menda ni timbul difikiran..kan kan kan..

That’s why kak Enie suka guna Maxis..boleh ja guna kouta free start jam 1 pagi till 7 pagi.
Nda mau berjaga..boleh saja download sebelum subuh tu hah.

Beb kouta free..Maxis memang the best..kebiasaan time ni Unlimited Kouta but sekarang dia kasi 10G semalam..kira ok la kannnn…siapa nak kasi

Kak Enie biasa beli kouta RM30 or RM60..do memang agak lama la tempoh percumanya tu.

..
Okey arrr..Ka Enie chow dulu..budak kecik sorang ni merengek dari tadi mau menaip juga.
Sabo ja laa.



Like Jika Suka Ya..Dan Mohon Klik Tabung KKnk..TQ>